• 05Kvě

    Jak vypadá běžný provoz letiště Přibyslav, se rozhodly zjistit děti z mateřských škol Vláček a Pastelka ze Žďáru nad Sázavou. První květnové pondělí dorazilo na letiště bezmála stopadesát dětí.

    Děti ze Žďáru znají přibyslavské letiště hlavně prostřednictvím Dnů otevřených dveří, které členové Aeroklubu každoročně pořádají na prvního máje. Pro děti z mateřských škol připravili letci prohlídku jejich zázemí, dopoledne bylo plné her s leteckou tématikou. A pochopitelně přišlo také na létání, o které se postarali modeláři ze žďárského klubu Zephyr. Děti shlédly například létání s quadrokoptérou, házedlem kategorie F3K, větroněm kategorie F3B, akrobatickým modelem pro halové létání nebo létání s elektrovětroněm.

    „Naší snahou je přilákat pozornost dětí k leteckému životu již od útlého věku, než nám jejich zájem přebere vysedávání u počítače nebo televizorů.“ řekl předseda Aeroklubu Přibyslav Zdeněk Špaček.

    Nad akcí vedl dozor vodník Čochtan, který děti na závěr odměnil za jejich sportovní dovednosti. Děti kromě drobného občerstvení dostaly krabici plnou perníků ve tvaru letadel. Ty pro tuto akci napekli přibyslavští vodní skauti.

     
    IMG_2259 (2)IMG_2180 (2)

     

     

     

     

     

     

     

    IMG_2299 (2)

    IMG_2301 (2)

     

     

     

     

     

     

     

    IMG_2327 (2)

    IMG_2332 (2)

     

     

     

     

     

     

     

     

    IMG_2335 (2)

    IMG_2354 (2)

     

     

     

     

     

     

     

     

    Text a foto: Zuzana Špačková

    Publikoval(a) Zdeněk Špaček | 5.5.2016 |



Komentujte...